Tips voor de keuken

Tip 15 - Goede verlichting boven aanrecht en kookplaat

Waarom?
Directe verlichting op uw handen maakt het koken veiliger en gemakkelijker.

Hoe?
U kunt kleine halogeenspotjes of een tl-balk aanbrengen aan de onderkant van uw keukenkastjes. Let op dat de verlichting direct op het aanrecht schijnt, ook als u voor het aanrecht staat.

Tip 16 - Eénhendelmengkraan in de keuken

Waarom?
Het gebruik van een kraan valt soms niet mee als de kracht in uw handen afneemt. De knoppen zitten soms behoorlijk vast.

Hoe?
Een éénhendelmengkraan is zonder veel krachtinspanning te bedienen. Met de hendel wordt de kraan ingesteld op de juiste temperatuur en hoeveelheid water.

Tip 17 - Keukenapparaten op hoogte

Waarom?
Bukken voor de vaatwasser, op de knieën voor het vriesvak of reiken naar de magnetron. Het kan in de keuken gemakkelijker.

Hoe?
U hoeft minder te bukken als keukenapparaten op werkhoogte zijn. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken kunt u de apparaten direct op hoogte laten plaatsen. Bij bestaande keukens zijn er echter ook mogelijkheden de apparaten op een verhoging te plaatsen.

Tip 18 - Veilige keukenplank

Waarom?
Voor een veilig en gebruiksvriendelijk gebruik van uw keuken zijn diverse oplossingen mogelijk.

Hoe?
Denk eens aan uitschuifbare planken en lades in keukenkasten in plaats van vaste planken. Of doorzichtige planken zodat u van onderen kunt zien wat erop staat, zonder op een kruk te hoeven klimmen.

Mijn situatie

Slimme oplossingen

Kosten

Hulp bij aanpassen