Tips voor de toilet en badkamer

Tip 19 - Toiletpot op juiste hoogte

Waarom?
Een toiletpot op de juiste hoogte vergemakkelijkt het toiletbezoek en verkleint de kans op vallen.

Hoe?
Een toiletpot kan op vier verschillende hoogtes hangen. Let op, een te hoge toiletpot kan obstipatie (verstopping) veroorzaken. Het is belangrijk dat u altijd de voeten plat op de vloer kunt zetten.

Tip 20 - Eénhendelmengkraan bij de wastafel

Waarom?
Bij verminderde kracht in de handen, kan een mengkraan die met één hand te bedienen is de uitkomst bieden ten opzichte van een kraan met (keramische) draaiknoppen.

Hoe?
Een éenhendelmengkraan is zonder veel krachtinspanning te bedienen. Met één hendel wordt de kraan ingesteld op de juiste temperatuur en hoeveelheid water, ook met natte handen.

Tip 21 - Thermostaatkraan regelt de temperatuur

Waarom?
Een te hete straal of juist heel koud? Het is niet comfortabel en zelfs gevaarlijk. Hier is een goede oplossing voor.

Hoe?
Een thermostaatkraan bij douche en bad is comfortabel en eenvoudig in gebruik. Het kan ook verbranding voorkomen, omdat vooraf een constante watertemperatuur is ingesteld. In de kraan zit een temperatuurbegrenzer, die u zelf instelt. Extra comfort biedt de ‘cooltouch’ kraan. Deze kraan voelt aan de buitenkant nooit heet aan.

Tip 22 - Douchen met een verstelbare douchekop

Waarom?
Niet iedereen kan of wil staand douchen. Dat hoeft ook niet.

Hoe?
Een in hoogte verstelbare douchekop biedt de mogelijkheid om staand en zittend te douchen. De douchekop is geplaatst op een glijstang en blijft op zijn plaats dankzij een zelfremmend schuifstuk. Handig is om de glijstang niet boven de douchekraan te plaatsen, zodat iemand die hulp verleent bij het douchen buiten de waterstraal de kraan ook kan bedienen.

Mijn situatie

Slimme oplossingen

Kosten

Hulp bij aanpassen