Tips voor de woningentree en hal

Tip 10 - Voldoende verlichting bij de entree

Waarom?
Goede verlichting is van belang. Maar zeker bij toegangspaden en deuren. Licht zorgt voor zicht en veel gemak, bijvoorbeeld bij het openen van de deur. Ook ziet u zo duidelijk wie er voor de deur staat. Wel zo prettig.

Hoe?
Breng een buitenlamp aan bij alle toegangsdeuren tot de woning. Dit kan een lamp zijn die u zelf moet aandoen, of een lamp die op beweging reageert of automatisch aangaat wanneer het schemerig wordt.

Tip 11 - Voordeur open met comfortslot

Waarom?
Soms is het even zoeken naar het sleutelgat. Daar is een oplossing voor.

Hoe?
Met een comfortslot opent en sluit u heel eenvoudig de voordeur. Bij het comfortslot zit het sleutelgat boven de klink. U kunt hierdoor beter zien hoe u de sleutel in het slot moet steken. Tip: kies voor een slot met tweezijdig bedienbare cilinder. Daardoor is de deur altijd van buitenaf met een sleutel te openen, ook al zit aan de binnenzijde van de deur de sleutel in het slot.

Tip 12 - Zien of horen dat de bel gaat

Waarom?
Hoort u de deurbel niet altijd en overal in huis of wilt u ook kunnen zien dat er aangebeld wordt?

Hoe?
U kunt een deurbel aanschaffen met geluidsversterking of een deurbel die daarnaast ook een lichtsignaal geeft op meerdere plekken in uw woning. Met name voor slechthorenden is dit een uitkomst.

Tip 13 - Niet meer bukken voor de post

Waarom?
Iedere morgen de post of krant van de deurmat afpakken. Dat kan makkelijker!

Hoe?
Met een brievenmand hoeft u niet meer te bukken. De brievenmand wordt onder de brievenbusopening aan de deur gemonteerd en vangt alle post op. U hoeft alleen nog maar de post uit de mand te pakken!

Tip 14 - Goed zichtbaar huisnummer

Waarom?
Een zichtbaar huisnummer is handig voor bezoekers en noodzakelijk in noodsituaties. Hulpverlenende instanties kunnen zo sneller uw woning vinden.

Hoe?
Verlicht uw huisnummer goed en breng het nummer zo aan dat het zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Mijn situatie

Slimme oplossingen

Kosten

Hulp bij aanpassen