Door u zelf aan te schaffen

Tip 1 - Eenvoudig de telefoon bedienen

Waarom?
De kleine getallen op de telefoon zijn niet altijd en voor iedereen eenvoudig te zien of goed te bedienen.

Hoe?
Een (mobiele) telefoon met extra grote toetsen of fototoetsen zorgt ervoor dat u gemakkelijk en snel kunt bellen, ook in geval van nood. Met de fototoetsen hoeft u zelfs geen telefoonnummers meer te onthouden. U drukt op de toets met de foto van de betreffende bekende en het toestel belt die persoon.

Tip 2 - Zien of horen dat de telefoon gaat

Waarom?
U hoort de telefoon niet goed, omdat u slechthorend bent.

Hoe?
Er bestaan toestellen waarbij het belgeluid harder gezet kan worden en welke zijn voorzien van een flitslamp. U ziet dan ook dat er gebeld wordt.

Tip 3 - Telefoneren met beeldtelefoon

Waarom?
U wilt graag regelmatig uw familie zien en andersom. Dit is niet altijd mogelijk wanneer zij ver weg wonen. Elkaar zien en spreken op afstand is wel mogelijk met een beeldtelefoon.

Hoe?
Een beeldtelefoon is een telefoon waarmee de gesprekspartners elkaar op een scherm kunnen zien tijdens het telefoongesprek. De beeldtelefoon is ook zeer geschikt voor mensen die slechthorend of doof zijn.

Tip 4 - Zien wie er voor de voordeur staat

Waarom?
Voordat u de deur open doet, is het veilig en handig om te zien wie er voor de voordeur staat.

Hoe?
Met een videodeurintercom bij de voordeur ziet u via een tv-scherm wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld en kunt u op deze wijze al even met diegene spreken. Als u dan ook een elektronisch slot heeft, kunt u de deur op afstand automatisch openen. Een andere optie is een digitaal spiekoog. Dit is een deurspion met een groter beeldscherm aan de binnenkant van de deur, zodat u beter kunt zien wie er voor de deur staat.

Tip 5 - Via een intercom praten met een bezoeker

Waarom?
Het is soms niet of nauwelijks mogelijk om helemaal naar de voordeur te lopen.

Hoe?
Op afstand iemand, die bij u aanbelt, te woord staan en eventueel binnen te laten, kan via een intercom bij uw woning. Met de draadloze telefoon kunt u overal in huis en tot 150 meter eromheen iemand te woord staan die zich meldt via de intercom. Op de telefoon zit een knop om de voordeur te openen (hiervoor is een elektronisch deurslot nodig).

Tip 6 - Temperatuur in huis automatisch regelen

Waarom?
Te koud, te warm. Het valt niet altijd mee om de juiste temperatuur in huis te krijgen. Maar dat kan ook automatisch geregeld worden zonder dat u zich daar druk over hoeft te maken. Zo is het altijd comfortabel warm in uw huis en bespaart u op uw energielasten.

Hoe?
Om ervoor te zorgen dat de temperatuur goed is ingesteld als u thuis bent, laat u een programmeerbare thermostaat aanbrengen. Hiermee kunt u de temperatuur automatisch regelen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om de temperatuur even bij te stellen, als u bijvoorbeeld eens wat later naar bed gaat. Meerdere energieleveranciers leveren een thermostaat, waarmee het energieverbruik via een smartphone en via een website gemonitord kan worden. Informeer bij uw energiemaatschappij naar de mogelijkheden.

Tip 7 - Watersensor voorkomt wateroverlast in huis

Waarom?
Tijdig wateroverlast in uw huis signaleren, bijvoorbeeld bij een overstromende wasmachine.

Hoe?
Een sensor die water signaleert - vergelijkbaar met een rooksensor - maakt dit mogelijk.

Tip 8 - Adapter die waarschuwt voor stroomuitval

Waarom?
Niets is vervelender dan stroomuitval. Het is belangrijk om tijdig stroomuitval in huis te signaleren, bijvoorbeeld voor de koelkast of vriezer.

Hoe?
Een speciale adapter meldt met een geluidssignaal en/óf lichtsignaal dat er stroomuitval is.

Tip 9 - Overspanningbeveiliging beschermt apparaten

Waarom?
Door blikseminslag of overspanning kan elektrische apparatuur kapot gaan.

Hoe?
De overspanningbeveiliging beschermt uw elektrische apparaten tegen beschadigingen als gevolg van blikseminslag of overspanning.

Mijn situatie

Slimme oplossingen

Kosten

Hulp bij aanpassen