Tips voor de badkamer

Tip 15 - Zitten tijdens het douchen

Waarom?
Staand douchen kan vermoeiend zijn. Zittend douchen is een goed alternatief.

Hoe?
Een douchezitje biedt uitkomst. Ook voor het wassen van voeten. U bevestigt het douchezitje aan een stevige wand. Het zitje kan worden opgeklapt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een losse waterbestendige douchestoel. Let op dat deze stoel antislip poten heeft!

Tip 16 - Geen hoogteverschillen in de badkamer

Waarom?
Hoogteverschillen kunnen struikelpartijen veroorzaken. Juist in de badkamer moet alles zo veel mogelijk gelijkvloers zijn.

Hoe?
Verwijder bij voorkeur de douchebak, evenals opstaande randen. Dit is niet alleen veiliger, maar vormt ook een probleem als u minder goed ter been bent. Een douchebak is belemmerend. Kies daarom voor een inloopdouche. Een dergelijke douche is ook eenvoudiger schoon te houden. Naast het verwijderen van de douchebak wordt ook aanbevolen om het bad te verwijderen. U krijgt er een grotere badkamer met meer bewegingsruimte voor terug! Wilt u toch een bad? Kies dan voor een instapbad.

Tip 17 - Handgrepen zijn handig

Waarom?
Extra houvast geeft zekerheid en kan een valpartij voorkomen.

Hoe?
Breng de handgrepen aan bij douche, bad en toilet. Let op een kleurcontrast tussen de achterliggende muur en handgreep zodat bij dreigend vallen de handgreep snel gevonden wordt. Verder moet de muur waarop de handgreep bevestigd wordt, voldoende stevigheid bieden. Laat u goed voorlichten bij de aanschaf.

Mijn situatie

Slimme oplossingen

Kosten

Hulp bij aanpassen