Tips voor gezond wonen

Tip 18 - Voorkom klachten met lichttherapielamp

Waarom?
Heeft u last van winterdepressie of verstoring van het dagnachtritme? Dan is lichttherapie misschien iets voor u.

Hoe?
Een lichttherapielamp geeft licht met de sterkte en kwaliteit van natuurlijk daglicht. Het is de bedoeling om hier dagelijks even gebruik van te maken.

Tip 19 - Airco zorgt voor koele lucht

Waarom?
In de zomer is het soms erg benauwd. Een airconditioning helpt de temperatuur in uw huis aangenaam te houden.

Hoe?
U kunt een airconditioning laten installeren of een verplaatsbare airco aanschaffen die u tijdelijk in een ruimte plaatst.

Tip 20 - Zorg voor genoeg ventilatie

Waarom?
Zorg ervoor dat uw huis goed genoeg ventileert, op de juiste momenten van de dag, niet te lang en niet te kort. Als u niet goed ventileert, wordt de woning te vochtig en dat is slecht voor uw gezondheid.

Hoe?
Bij een zogenaamd mechanisch ventilatiesysteem zuigt een ventilator continu ‘oude’ lucht uit bijvoorbeeld de keuken, toilet, badkamer en binnenberging af. Via ventilatieroosters in de ramen komt er voldoende frisse buitenlucht binnen. Dit systeem kan bijvoorbeeld met een vochtmeter of een luchtkwaliteitsmeter worden uitgerust. Bij vochtige lucht of weinig frisse lucht regelt het centrale sturingssysteem de openingen van de ventilatieroosters in de verschillende vertrekken en de sterkte waarmee de lucht wordt afgezogen.

Mijn situatie

Slimme oplossingen

Kosten

Hulp bij aanpassen